Home

Flexi-Stripper

Det helt nye, enkle system til at holde styr på løs line og skydeline under fluefiskeri.

 
Inledning
Flexi-Stripper er en verdensnyhed, jeg har opfundet og udviklet i løbet af de sidste 2 år.
Oprindelig er den udviklet til brug med skydehoveder ved kyst-, sø- eller put-and-take-fiskeri, men den har også vist sig yderst anvendeligt ved å- og elvfiskeri med almindelige WF og DT linetyper, da den neutraliserer den negative effekt, som vegetation eller vandoverfladespændingen har på frit at kunne skyde løs line.
Flexi-Stripper er beskyttet ved brugsmodel. 

 
Funktion
Denne helt nye, revolutionerende ”linekurv” gør det muligt for dig at opnå længere kast med mindre besvær. Du bruger mindre tid og energi på trættende blindkast og mere tid på effektivt fiskeri.
Flexi-Strippers unikke, fleksible pigge er af en sådan beskaffenhed og udformning, at de på den ene side er stive nok til at holde styr på skydelinens mange linebugter, på den anden sider er eftergivende nok til ikke at bremse frigivelsen af skydelinens mange linebugter ved et nyt fremkast.

 
Egenskaper

Let egenvægt.

Ekstrem brugervenlig.

Skånsom mod dine flueliner.

Gør det nemt at fiske stående eller knælende direkte fra en stenet strandkant
(ofte en nødvendighed ved fiskeri efter multer)
.

Let at justere til forskellige vadedybder.

Bekvem at bære på kroppen på grund af sin udformning og det medhørende
elastiske bælte med saltvandsbestandig snap-lukning i kunststof
.

Ikke spærrende for udsyn, når du skal orientere dig om at placere dine fødder
under vadning
.

Velegnet til rejsebrug, idet Flexi-Strippers pigge kan af- og påmonteres, så de ikke deformeres, når Flexi-Stripper ligger stuvet af vejen i kuffert eller taske under rejsen.

 
Anvendelsesområde

Perfekt til kystfiskeri.

Perfekt til sø-fiskeri.

Perfekt til Put-and-take-fiskeri.

Perfekt til strømvand, der kræver vadning

Perfekt til å-fiskeri, idet irritationsmomentet ved hægtning af løs line i vegetationen,
bliver væsentligt reduceret
.

Perfekt til steelhead- og laksefiskeri.

 
Brugsvejledning til Flexi-Stripper

Flexi-Stripper er nem at bruge, og du vil snart finde frem til den placering og den måde at bruge den på, der falder dig mest naturlig. Alligevel vil jeg gerne nævne nogle punkter, så du hurtigt opnår maksimalt udbytte ved brug af Flexi-Stripper.

Placering
For en højrehånds kaster vil den mest naturlige placering af Flexi-Stripper oftest være i venstre side, fra omkring navlen og udefter til venstre, og for en venstrehånds kaster fra omkring navlen og udefter til højre.

Under normale omstændigheder sættes bæltet om hoften, men under specielle forhold som fx på dybere vand, flyttes bæltet bare opad, så Flexi-Stripper er fri af vandoverfladen.

Brug
De fleste tager line ind ved at lave en skrå, nedadgående bevægelse med hånden, hvor bevægelsen hovedsagelig foretages af underarmen.

Jeg anbefaler imidlertid et lineindtag hvor overarmen hovedsagelig benyttes, således at hånd med line bevæger sig næsten vandret bagud til siden. Dette indtag kan føles lidt mærkeligt i begyndelsen, men man vænner sig hurtigt til det.

Når hånden så befinder sig over de fleksible pigge gives blot slip på linen – efterfulgt af næste indtag. Dette giver strips af mellemlængde (ca. 50 cm). Foretrækker man længere eller kortere strips, flyttes stanghånden bare, så stangen enten holdes længere væk fra eller tætter hen til Flexi-Stripper.
Der sker intet negativt ved at den indtagne line hænger ud over kanten på bundpladen med piggene!

 
Klik på et af de følgende links for at se en videosekvens af F-S i brug.

F-S, indtage linen og skyde linen:

AVI-file (Windows Media Player)
6.13MB

MOV-files (Apple QuickTime)
6.12MB
127KB

MP4-files (Diverse software)
2.61MB
136KB

 
VIGTIGT
Når man starter indtag af line efter fuldført fremkast, skal det første strip bare falde ned foran dig udenfor Flexi-Stripper-pladen. Først de efterfølgende strips placeres på de fleksible pigge.
Dette er for at sikre tilstrækkelig løs line til at kunne løfte stangen til bagkast uden at påvirke de løse linebugter, der ligger placeret på Flexi-Stripper-pladen.
Undlader man dette, kan det medføre at linen ikke frigives optimalt ved efterfølgende fremkast.

Bjarne Fries

 
For at beskytte FLEXI-STRIPPERs fleksible pigge mod at blive deformeret under forsendelsen, bliver FLEXI-STRIPPER leveret som samlesæt, bestående af følgende 3 dele, der samles uproblematisk (link til byggevejledning) på få minutter:

1. FLEXI-STRIPPER pladen med bælteholder.
2. 25 fleksible pigge.
3. Et elastisk bælte.